• Email: youremail@yourdomain.com

  • Address: Lu, Street 45, West London

  • Phone: (123) 000-1425

  • Category:

Carina Ziegler

Deși am avut totdeauna o afinitate pentru animale, în copilărie mi-a fost rar permisă interacțiunea cu ele. Probabil că acest fapt a jucat un rol în decizia de a studia medicina veterinară.

În facultate am fost fascinată de animalele mai puțin obișnuite, extraordinare, specializate și mi-am dedicat timpul și studiile extracuriculare pentru a înțelege aceste organisme fascinante.

Am urmat la scurt timp după absolvirea facultății de medicină veterinară din Timișoara un externship în SUA la doua centre de reabilitare a animalelor sălbatice în Massachusetts.  Mentorii de acolo mi-au deschis calea spre lumea medicinii animalelor exotice, o ramură nouă, modernă, fascinantă și în continuă dezvoltare.

Am dezvoltat în practica mea o afinitate deosebită pentru reptile, în special țestoase, iar odată cu alăturarea mea la echipa WRC, am putut să îmi dezvolt această pasiune.

În cadrul asociației asigur îngrijirea medicală a diverselor specii de animale sălbatice, în special a celor 3 specii native de țestoase din România (Emys orbciularis – țestoasa de apă europeană, Testudo graeca ibera – țestoasa de uscat dobrogeană și Testudo hermanni boettgeri – țestoasa de uscat bănățeană). Astfel, se pot reintroduce în natură mai multe exemplare, care să ajute la refacerea populațiilor aflate într-un declin continuu.

Sunt într-o continuă dezvoltare, particip la congrese internaționale, workshop-uri și mă documentez zilnic în jurnalele internaționale de specialitate, pentru a putea face față provocărilor unice prezentate de pacienții sălbatici în suferință.

În calitate de medic veterinar și lucrând cu specii pe cale de dispariție, am ocazia să particip la dezvoltarea de proiecte de cercetare noi, care să contribuie la asigurarea unui tratament medical mai bun și eficient al pacienților (Carina, Ziegler, Mărginean George-Ioan, and Vitan Dragoș. “Optimal body mass-length ratio during hibernation for Emys orbicularis (Linnaeus, 1758)–European Pond Turtle.” Heliyon 7.7 (2021): e07607).

Informarea corectă a stăpânilor și oamenilor în general, privind necesitățile animalelor, face parte din activitatea mea zilnică și sunt dedicată în a educa populația privind conduite în ceea ce privește animalele domestice și sălbatice, pentru a le asigura calitatea vieții cât mai bună și a preveni conflicte și incidente nedorite.

Sunt bucuroasă că pot asigura împreună cu echipa WRC îngrijiri cu succes ale animalelor sălbatice, cu scopul final al reintroducerii acestora înapoi în natură.

Între timp, dragostea pentru țestoase nu a scăzut, în ciuda volumului ridicat de muncă, ba din contră. Am reușit astfel, în cadrul programului de reabilitare a țestoaselor românești, să depășim suta de exemplare redate anual naturii, pentru generațiile viitoare.

==============================================================================================

Link-uri articole:

Want To Join Our Team?

Quis autem velum iure reprehe nderit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sapien neque, bibendum in sagittis. Duis varius tellus eget massa pulvinar eu aliquet nibh dapibus. Aenean eros erat, tincidunt vitae fringila nec, fermentum et quam. Class aptent tacit socio squ ad litora torquent peri bia nostra, per inceptos himenaeos. Aenean eros erat, tincidunt vitae fringillanec, fermentum et quam.

JOIN US TODAY