Conservarea și reabilitarea animalelor sălbatice implică și cercetare, pentru a putea optimiza și îmbunătăți permanent procesul de reintroducere în natură. Astfel, oferim animalelor sălbatice care ajung în viitor la noi șanse mai mari de recuperare, dar și un management mai bun al lor în natură.

Prin publicarea și diseminarea articolelor științifice în comunitatea de oameni de știință, ajutăm și alte centre sau ONG-uri să își îmbunătățească activitatea de conservare și protejare a animalelor.

 

Simpozionul Ecologia și Reabilitarea Animalelor Sălbatice (2015) – Scopul evenimentului este de a aborda subiecte precum ecologia populațiilor de animale, primul ajutor, procesul de reabilitare, eliberare și monitorizare, conectivitate, impactul antropic asupra biodiversității, probleme ce țin de legislație şi infrastructură. Pe lângă diseminarea informațiilor de specialitate, acest eveniment dorește crearea unei rețele de persoane cu experiență în diferite domenii, dezvoltarea unui protocol național de intervenție în cazul situațiilor de interacțiune cu animalele sălbatice şi totodată, a unui parteneriat cu autoritățile responsabile, prin care organizațiile de profil și experții să ofere consultanta de specialitate şi suport logistic atunci când este necesar.

„Casa Pietrelor, punct de vizitare și educație non-formală în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului” – acest proiect a presupus asigurarea expertizei în domeniul conservării biodiversității și geodiversității, workshopuri privind importanța speciilor de lilieci, oferirea de asistență la Realizarea filmulețului ”Din ce este făcută Casa Pietrelor”

Acest proiect a fost realizat în parteneriat cu Asociația Wild Roots, finanțat prin programul „Spații Verzi”, componenta „Arii Naturale Protejate” 2017 organizată de MOL România și Fundația pentru Parteneriat.