Asociaţia Wilderness Research and Conservation

Scopul Wilderness Research and Conservation este de a cerceta, conserva și proteja mediul înconjurător, incluzând zonele de sălbăticie, ariile naturale protejate, rezervațiile naturale, parcuri naționale si naturale, monumente ale naturii, specii protejate, fauna si flora sălbatică din România și din afara României și interacțiunea acestora cu mediul socio-cultural și urban, precum și îmbunătățirea calității vieții în raport cu dezvoltarea durabilă și promovarea educației ecologice și a ecoturismului.

Asociaţia Wilderness Research and Conservation îşi propune formarea unei echipe de cercetători în probleme de mediu, cu scopul de a oferi soluţii tehnice utilizând cele mai bune practici în domeniu, pentru planuri şi proiecte care prezintă un impact negativ semnificativ asupra mediului. Prin aceste acţiuni dorim să contribuim la gradul favorabil de conservare a speciilor de faună şi floră protejate, luând în calcul efectele cumulate ale variilor forme de impact negativ antropic. În paralel, dorim să dezvoltăm şi să susţinem proiecte care să aibă un impact pozitiv direct asupra faunei şi florei protejate, precum Centrul de reabilitare dedicate faunei sălbatice, conceput împreună cu Fundaţia Visul Luanei.

În 2014, asociația Wilderness Research and Conservation împreună cu Fundația Visul Luanei au creat Programul Protecția si Studiul Liliecilor și au înființat primul Centru de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice, din București.

WRC a publicat primul Ghid de bune practici pentru liliecii din mediul urban și a realizat prima aplicație privind intervenția asupra animalelor sălbatice (WildAlert).

De la înființare și până în prezent, au fost salvați și reabilitați mii de lilieci din toată țara, sute de țeatoase de apă și uscat, precum și alte animale sălbatice.