Excluderea întregii colonii

Echipa noastră de teren a intervenit în aceste zile pentru a exclude parte dintr-o colonie foarte mare de lilieci de amurg (Nyctalus noctula) din podul unui bloc aflat în Suceava. Animalele erau în pericol de blocare şi ucidere, din cauza unor lucrări de renovare, în ciuda tuturor încercărilor de amânare şi excludere pe timp de primăvară. Din păcate animalele au ajuns chiar şi în pereții subțiri ai apartamentului, fiind dificil de extras.

După această primă intervenție, realizată de biologii de la Wilderness Research and Conservation , au fost preluate 535 de animale, care au fost transportate în condiții grele de drum, până la Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice din București, administrat de Fundaţia Visul Luanei. Astăzi animalele au fost evaluate de către medici, au fost triate în funcție de greutatea corporală, apoi au fost hidratate și plasate în hibernare pentru sezonul rece.

Acțiunile următoare se vor concentra pe excluderea întregii colonii, dar și pe creșterea capacității de menținere în hibernare controlată a liliecilor în cadrul centrului de reabilitare.

Vă reamintim că liliecii sunt specii protejate de lege, iar astfel de intervenții, dacă sunt imperativ necesare, este recomandat a fi realizate prin excluderi în timpul sezoanelor de tranziție (primăvară, toamnă).

Protecția si Studiul Liliecilor este proiectul comun al Fundației Visul Luanei și Wilderness Research and Conservation și stă la baza înființării Centrului de Salavare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice!

 

https://fb.watch/pyFsPgXPXQ/